A könyvek listája

Keresés a PDF-ekben

2006. június 22., csütörtök

Bradley, Michael: Titkos társaságok könyve

Bradley, Michael: Titkos társaságok könyve

Alexandra, Pécs, 2006, 144 oldal

ford.: Bárdos Péter

ISBN:963-369-579-1



Származási hely: Szabadkőművességgel kapcsolatos könyvek

A tikos elit klubok mindig is nagy hatással voltak a társadalmak életére. Az ilyen szervezetek kezdetben csak erőt gyűjtenek, azután felhasználnak másokat, azok tudtával vagy anélkül, hogy lábukat szilárdan megvethessék, és tovább növeljék befolyásukat. Végül a társadalom elpusztítására törnek. Egyesek közülük jelenleg is markukban tartják a világot. A könyv legkényelmetlenebb felfedezése éppen az, hogy a legerősebb titkos társaságok már most maguk irányítják a világ életét, azt kutatják, hogyan puszíthatják el a tisztességet, a morált, miközben nyíltan éppen ezen értékek védelmezőiként lépnek fel. Pusztító fegyverük az idő és a hatalom. A hatalom már az övék, s csak idő kérdése, mikor jut el a világ sötét terveik végcéljához.
Ez a könyv huszonegy megfoghatatlan, de mégis létező társaságot mutat be. Mélyen elbizonytalanító, esetenként riasztó elemhzéseiben részletesen feltárja, hogyan manipulálták évszázadok óta, és manipulálják ma is a világot a gazdaságon, a mesterségesen szított háborúkon keresztül, hogyan befolyásolják a társadalmak életét, hogy végül majd elérjék az általuk hőn vágyott új világrendet.


A Könyvtárellátó recenziója

A szenzációra éhes olvasók étvágyának csillapítására született az a rendkívül igényes kivitelű, számtalan kiváló fekete-fehér fotóval és régi metszetek, képek reprodukcióival illusztrált, név- és tárgymutatóval kiegészített kiadvány, amely a világ huszonegy legveszélyesebb titkos társaságát mutatja be dióhéjban - miként az előszó ígéri. Noha a szerző valóban sok érdekes adatot, művelődéstörténeti, történelmi tényt sorol fel az assasinok, a Római Klub, a Külügyek Tanácsa, a szabadkőművesek, az illuminátusok, a templomosok, a Ku-Klux-Klan, a maffia, az Opus Dei, a Koponya és Csontok, a Sion Rendje, a rózsakeresztesek és néhány kevésbé ismert szervezet működéséről, tagjainak pályafutásáról, a mű egészét mégis inkább az összeesküvés-elméletek gyanakvó alapállása jellemzi. A bulvársajtótól megszokott leegyszerűsítő fejtegetések közé olykor durva tévedések is csúsznak, a szerző állításait pedig egy-két kivételtől eltekintve (akkor is csak a szerzőt és a mű címét idézve) sehol sem adatolja. Meglehetősen súlyos kijelentéseit nem ritkán a sokan úgy vélik, állítólag, sok elemző szerint típusú érvekkel támasztja alá. A Sion Rend kapcsán pl. a Da Vinci-kódból ismert teljességgel bizonyíthatatlan legendákat visszhangozza, így például kiderül, hogy a rend nagymesterei közt volt Leonardo, Newton és Jean Cocteau is. "A szóbeszéd szerint a jelenlegi nagymester egy spanyol ügyvéd, még a Pablo Norberto nevet is emlegetik, de a tényleges személyt nem sikerült azonosítani. Mások szerint a rend mai vezetője Belgiumban él."

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű könyvek

Blogarchívum